Domácí pesto jako skvělá varianta zdravého jídla. Připravte si jej podle oblíbeného receptu

Sezóna medvědího česneku je již v plném proudu – a byla by obrovská škoda, kdybyste zázračnou rostlinku nevyužili. Připravit si z ní můžete například chutné pesto.

Medvědí česnek má nejen nápaditou chuť, ale zároveň nabízí mnoho zdravotních benefitů

Potřebujete:
200g medvědího česneku
300ml olivového oleje
100g ořechů (doporučují se piniové, ale mohou být i jiné)
černý pepř
sůl
Postup:
Listy medvědího česneku si ještě před přípravou pesta řádně omyjeme a necháme je vyschnout. Umytou bylinku dáme do mixéru, do kterého zároveň přidáme i olivový olej (nejlépe extra panenský), ořechy, špetku soli a mletý pepř. S pepřem to nemusíme přehánět, nakolik se dá pesto dochutit i později. Všechno spolu rozmixujeme. Hotové pesto nakoneic vložíme do uzavíratelné nádobky a skladujeme v chladničce.

Homemade parsley pesto sauce and ingredients on dark cement background. Close up wiev of parsley pesto in glass jar with ingredients.

Náš tip: Pesto můžete použít nejen jako pomazánku, ale zároveň i jako omáčku na těstoviny či jednu z hlavních ingrediencí rizota. Představivosti se meze nekladou.

Exit mobile version