Byl to nezapomenutelný večer: Módní návrhářka Lýdia Eckhardt představila kolekci k 30. výročí založení značky

Vybudovat si silné jméno je velmi náročné. Své o tom ví módní návrhářka Lýdia Eckhardt, která před 31 lety začínala v tmavém suterénu bez telefonu as pár švadlenami. Nebýt jí vášně pro módu, vytrvalosti a odhodlanosti, dnes by zřejmě neoblékala známé osobnosti a neorganizovala by velkolepé přehlídky. Jedna z nich se konala nedávno – 6. května v bratislavském Hiltonu.

Oblíbená módní designérka Lýdia Eckhardt minulý týden v pátek představila 90 jedinečných modelů, ze kterých by si vybrala každá žena. Od mladé osmnáctky a extravagantní třicátnice po konzervativní právničku přes plnoštíhlou starší paní… každá by si jednoduše přišla na své.

Přesně taková je totiž móda Lýdie Eckhardt. „Je velmi důležité vytvářet modely pro reálnou ženu. Ženu, která chce v něčem vyniknout, ale chce i některé nedostatky potlačit,“ řekla nám v rozhovoru před fashion show Lydie Eckhardt, která nás přivítala ve svém salonu v River Parku. „Kolekci se snažím dělat vyváženou v tom smyslu, abych dokázala oslovit každého,“ dodala.

Návrharčina slova potvrdila samotná přehlídka. Bylo vidět, že modelky se v jednotlivých outfitech cítily velmi příjemně a pohodlně.

Módní show trvala zhruba dvě hodiny. Každý model se blýskl na molu na pár minut, ale v ateliéru se tvořil dlouhé měsíce, během kterých prošel rukama několika krejčů.

A právě švadleny jsou pro Lydii Eckhardt osoby, díky kterým je dnes tam, kde je – na špičce slovenské módní scény. Proto bylo nejdojemnějším momentem večera, kdy spolu s Lydií Eckhardt vystoupili na molo. Padl zasloužený standing ovation, který mnohé včetně Lydiiných dívek dojal k slzám. Odvedli totiž obrovský kus práce, který se odrazil v kráse každého modelu.

Exit mobile version